måndag 22 juni 2009

altan och mosaik











Har gjort ett bord av en gammal symaskin...lagt mosaik av krossat porslin...i hörnet av altanen en viloplats för trötta själar och kroppar...och lite detaljbilder på mosaiken..sommarkök och matplats ryms oxå här..

fredag 19 juni 2009

midsommarafton 2009





Som traditionen bjuder är vi hos Birgitta och Bernt på deras sommarställe vid Bysjön..
alltid lika gott och trevligt...lugnt och stilla , sitter i lusthuset alldeles vid vattnet, tyvärr är Ulf sjuk i lunginflammation så han ligger mest i solsängen i skoteroverall, så tyvärr blir det en minnesvärd midsommar för honom..mopsen Sigge hör oxå till värdfolket..

tisdag 16 juni 2009

måndag 15 juni 2009

var är sommaren?

När man var barn var det alltid varmt och gott om sommaren. Man tog första doppet i älven i mitten på maj, lite kylslaget var det kanske, men det blev varmare för varje dag som gick. Efter att examen varit, började man gå till den långgrunda sjön med lång sandstrand, där badade och simmade man hela sommaren, även om det regnade nån dag, för då var det skönt i vattnet.... Nu sitter jag påpälsad med fårskinnsfällar och en ullpläd runt axlarna på altanen..läser en god bok eller löser ett korsord, värmer stelfrusna fingrar runt kaffekoppen...

måndag 8 juni 2009

idag för 28 år sen

fick vi vårt tredje barn, en välkommen son...
han heter Magnus och har Downs syndrom..
glad och god, snäll och omtänksam, tänk att det blev ett så lyckligt slut..

tisdag 2 juni 2009

minnesdag











Idag skulle Min Mor fyllt 96 år om hon levt.




Jag drömmer mig tillbaka till bondgården där jag växte upp, röd stuga med vita knutar, lillstuga där Far hade snickarbod och en ladugård med kor, kalvar, får, häst, höns och folkilskna tuppar...




mina tre äldre bröder och deras kompisar, hade en märklig egenhet, reta tuppen...




Far var snickare och bonde, körde i sin skog om vintern, Mor var hemmafru och tog hand om oss barn och hushållet, vi hade en härlig uppväxt....jag kan handmjölka kor!!




Nu kommer min känsla för det gamla in, ni ska få ta en titt i mitt sommarkök...